ΤΕΧΝΙΚΕΣ & CUSTOM PROJECTS
Το καλάθι είναι άδειο!
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & CUSTOM PROJECTS

 

Τεχνικές

 

Χειροποίητη Πυρογραφία σε Δέρμα

      

Χειροποίητο Σκάλισμα σε Δέρμα (ανάγλυφο – 3d)

      

      

     Χειροποίητη Πυρογραφία σε Μαύρο Δέρμα

Ζωγραφική σε Δέρμα

      

  Κέντημα σε Δέρμα

   

 Χειροποίητη Χρυσοτυπία σε Δέρμα

 

Χειροποίητη Βαφή Δέρματος, σε πολυχρωμία και Degrade

    


Leather Forming (καλούπωμα δέρματος ή φορμάρισμα) 

   

Χρήση και κατεργασία και άλλων υλικών (χαρτί,ξύλο,μέταλο)

     


Χάραξη Lazer σε Δέρμα

      

 

 Θερμική Εκτύπωση Εικόνας Σε Δέρμα (για γραμμικά σχέδια)

   

 

Ραφές


Χειροποίητη Ραφή σε Δέρμα ,με κεροκλωστή ή με λουράκι δερμάτινο

  
 

Ραφή μηχανής

 

 

Συγκριτικά οι τεχνικές:


Η σύγκριση μεταξύ των παραπάνω τεχνικών ,πάντα μιλώντας για το ίδιο σχέδιο στην κατασκευή μας, είναι υποκειμενική. Καμία τεχνική δεν μπορούμε να πούμε πως υπερτερεί ή υστερεί σε ποιότητα κατασκευής ή αντοχή στο χρόνο και τη χρήση , είναι καθαρά θέμα του προσωπικού μας γούστο και το πως έχουμε φανταστεί ή θέλουμε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορούμε βέβαια να πούμε πως αναλόγως με το σχέδιο ή την τεχνική που θα επιλέξουμε θα χρειαστούμε και το κατάλληλο δέρμα σε πάχος το οποίο μπορεί να καθορίσει την διάρκεια ζωής του αντικειμένου μας.

Το σημαντικότερο ρόλο λοιπόν στην επιλογή του δέρματος ,εκτός από το τι θα είναι αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε,  θα παίξει  η τεχνική που θα επιλέξουμε για το σχέδιο μας. 

Πχ: Αν θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα χειροποίητο πορτοφόλι με σχέδιο θα χρειαστεί να επιλέξουμε δέρμα λεπτό από 0.8 mm-1,2 mm , έτσι ώστε να μην είναι ογκώδες το πορτοφόλι μας. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε την πυρογραφία, τη ζωγραφική ,το κέντημα ή την εκτύπωση. Πάντα όμως το σχέδιο θα μας το καθορίζει διαφορετικά σε κάθε περίπτωση .Είναι κάποια σχέδια τα οποία δεν μπορούν να κατασκευαστούν με όλες τις τεχνικές.
ή
αν τώρα μας αρέσει η τεχνική του χειροποίητου ανάγλυφου σκαλίσματος σε δέρμα, και το σχέδιό μας ενδείκνυται για αυτή, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απαραίτητα δέρμα πάχους 1,4 mm-1,6 mm και πάνω έτσι ώστε το δέρμα να έχει πάχος αρκετό για να μπορεί να εμβαθύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το σχέδιο και να αφήσει το ανάγλυφο να προεξέχει κάνοντας την πρέπουσα υψομετρική διαφορά.

Αν τώρα και πάλι το αντικείμενο κατασκευής είναι πορτοφόλι θα χρειαστεί να συμβιβαστούμε με τον λίγο μεγαλύτερο όγκο του ή και ίσως την τροποποίηση του εσωτερικού του σχεδίου έτσι ώστε να έχουμε την απαραίτητη πρακτικότητα με λιγότερα εσωτερικά τσεπάκια και αυτό για να μην προσθέσουμε όγκο.

Σε περιπτώσεις μεγάλων αντικειμένων, π.χ. τσάντα, ζώνη, ατζέντα, κτλ οι περιορισμοί που έχουμε είναι πολύ λιγότεροι.  


Σχετικά με το χρώμα που θα έχει το αντικείμενό μας τώρα, ο κανόνας λέει πως :
Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του δέρματος τόσο λιγότερο θα διακρίνονται σχέδια με πυρογραφία , ζωγραφική και  χειροποίητο σκάλισμα.
«Η οπτική διαφορά θα είναι σαν να γράφουμε με ένα μαύρο στυλό σε ένα μαύρο χαρτί και με ένα μαύρο στυλό σε ένα λευκό χαρτί»
Π.Χ : Αν θέλουμε οπωσδήποτε να φτιάξουμε κάποιο σχέδιο σε μια μαύρη ή σκούρα καφέ θήκη για καπνό τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε την λύση της εκτύπωσης ή να επιλέξουμε την τεχνική της πυρογραφίας σε μαύρο δέρμα ή την τεχνική της χειροποίητης χρυσοτυπίας. Πάντα βέβαια αναλόγως το σχέδιο μας…   


Κόστος Τεχνικών 

Για τις περιπτώσεις  εκείνες που η επιλογή της τεχνικής για κάποιους είναι συνάρτηση του κόστους της, μπορείτε να δείτε παρακάτω πώς διαμορφώνονται ανάλογα οι τιμές σε κάθε τεχνική.
Οι παρακάτω τιμές αφορούν στην εφαρμογή της εκάστοτε τεχνικής, κατά προσέγκιση και με βάση το παρακάτω σχέδιο ,και το κόστος τους προστίθεται στο αρχικό κόστος του αντικειμένου που θέλουμε να κατασκευάσουμε .

 

Έστω πως το σχέδιο που θέλουμε να έχουμε στο αντικείμενό μας είναι αυτό:

 

-Με Χειροποίητη Πυρογραφία θα μας κοστίσει 5 ευρώ 
-Με Χειροποίητη Πυρογραφία σε μαύρο δέρμα θα μας κοστίσει 15 ευρώ 
-Με Εκτύπωση θα μας κοστίσει 15 ευρώ
-Με Χειροποίητη Ζωγραφική θα μας κοστίσει 20 ευρώ
-Με Κέντημα* θα μας κοστίσει 20 ευρώ
-Με Χαρακτική Lazer* θα μας κοστίσει 20 ευρώ
-Με Χειροποίητη Χρυσοτυπία θα μας κοστίσει 30 ευρώ
-Με Χειροποίητο Σκάλισμα θα μας κοστίσει 45 ευρώ

*Δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή το κόστος του προγραμματιστή για τη μετατροπή του σχεδίου μας από αρχείο εικόνας σε γραμμικό αρχείο έτσι ‘ώστε να ¨διαβαστεί¨ από το μηχάνημα που θα εκτελέσει τη τελική εφαρμογή .Αυτό έχει να κάνει κάθε φορά με το εκάστοτε σχέδιο  και η τιμές ορίζονται βάση τιμοκαταλόγου του συνεργάτη μας.
Επίσης ,δεν μπορούν όλα τα σχέδια να μετατραπούν από εικόνα σε γραμμικό αρχείο .

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
Εμφάνιση: ΛίσταΠλέγμα
Το παλιό δερμάτινο λουράκι για το χέρι του πελάτη ήταν μικρό και είχε χαλασμένο κούμπωμα. Κατασκευάστηκε λοιπόν καινούριο χειροποίητο δερμάτινο λουράκι με νέο κούμπωμα και στις διαστάσεις που ήθελε!!!   Δείγμα δουλειάς σε αλλαγή δερμάτινου μπρασελέ για ρολόι.Το προϊον δεν είναι προς πώλη..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Πρόκειται για ένα δερμάτινο τριγωνικό σκαμπό ,με συναισθηματική αξία για τον κάτοχό του μιας που είναι κειμήλιο απ ότι μου είπε! Απ' ότι φαίνετε στις εικόνες, λόγω της παλαιότητας του είχε υποστεί μεγάλη αλλοίωση το δέρμα, είχε λιώσει και με το παραμικρό τράβηγμα σχιζόταν σαν χαρτί.. Έπρεπε λοιπόν..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητη δερμάτινη ατζέντα με την τεχνική του σκαλίσματος σε δέρμα ,με θέμα τη σπονδυλική στήλη…  Σε αυτό το project έγινε μεταφορά ενός πίνακα που είχε φτιαχτεί κατά παραγγελία με ακριβώς αυτή την εικόνα σε χειροποίητη δερμάτινη ατζέντα.  Εδώ πελάτης δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση το..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Νο 1000… Επετειακό αντικείμενο!!! Χειροποίητη δερμάτινη ατζέντα, με την μέθοδο του χειροποίητου σκαλίσματος σε δέρμα.   Χειροποίητο σκάλισμα σε δέρμα είναι η διαδικασία της αποτύπωσης σχεδίων πάνω σε μια επιφάνεια του δέρματος. Με τη χρήση ενός σφυ..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητη δερμάτινη τσάντα εργαλείων  με την μέθοδο του χειροποίητου σκαλίσματος σε δέρμα. Βαμμένο στο χέρι για όψη Vintage. Κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία πελάτη. Δεν αναπαράγεται με το ίδιο σχέδιο σταυρού . ..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητο δερμάτινο μονόσελο κατασκευασμένο κατόπιν παραγγελίας για συλλεκτική μηχανή BMW R51/3. Ο σκελετός της σέλας είναι από φύλλο λαμαρίνας 3 χιλιοστών. Κατασκευασμένο από δέρμα βακέτα (μοσχάρι) 2,5 mm και με την τεχνική του χειροποίητου σκαλίσματος σε δέρμα. Βαμμένο με χρώματα εμποτισ..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητο δερμάτινο μονόσελο κατασκευασμένο κατόπιν παραγγελίας για Bobber Chopper CUSTOM Ο σκελετός της σέλας είναι από φύλλο λαμαρίνας 3 χιλιοστών και κατασκευασμένο απο την αρχή σε αντιγραφή του προηγούμενου καθίσματος μιας και ο πελάτης το ήθελε ποιο μεγάλο. Κατασκευασμένο από δέρμα βακ..
460,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητη δερμάτινη  πουροθήκη  για 2 πούρα ,κατασκευασμένη  με υψηλής ποιότητας δέρμα από μοσχάρι πάχους 1,2 mm. Η θήκη έχει μορφοποιηθεί στο χέρι με ειδικό καλούπι και έχει στεγνώσει με την παλιά μέθοδο της φλόγας για να διατηρήσει το σχήμα της.    Επικοινωνήστε &nb..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητη δερμάτινη ανδρική ζώνη εμπνευσμένη από το  cartoon «Fairy Tail». Εδώ ο πελάτης ήθελε να δωρίσει στον παραλήπτη της  ζώνης ένα αντικείμενο μοναδικό το οποίο είχε φανταστεί και δεν μπορούσε να βρει  πουθενά…   Μια ζώνη με έμφαση στην αγκράφα από το αγαπημένο του cart..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Χειροποίητη Δερμάτινη Ατζέντα με Ζωγραφισμένο Σκυριανό Μοτίβο σε μέγεθος Α5 . Ζωγραφισμένη στο χέρι με ειδικά ανεξίτηλα  χρώματα εμποτισμού για δέρμα , με σχέδιο επιλογής του πελάτη! Με σκαλιστές λεπτομέρειες περιμετρικά και στο κούμπωμα . Εσωτερικά με 2 θήκες για διάφορα έγραφα και θέση..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Δύο χειροποίητες δερμάτινες θήκες για ηλεκτρονικό τσιγάρο SX Mini G Class . Η καφέ κατασκευασμένη με την τεχνική του χειροποίητου σκαλίσματος σε δέρμα ,βαμμένη κατ’ επιλογή περιμετρικά του σχεδίου με τον δράκο. Και η μπλε με την τεχνική της θερμό-μεταφερόμενης εκτύπωσης σε δέρμα.  Και οι δύο..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Custom made Project... Μοναδική Χειροποίητη Δερματίνη Θήκη για το Μαγνητόφωνο SONOSAX SX-R4+...  Η θήκη έχει κατασκευαστεί πάνω στο μηχάνημα και μόνο για αυτό !!!  Μοναδική στην κατασκευή της μιας που το συγκεκριμένο Ελβετικής κατασκευής μαγνητόφωνο είναι εξειδικευμένο για επαγγελματίες..
560,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Με θέση για τον καπνό μαζί με το φακελάκι του και τα χαρτάκια.    Κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία πελάτη. Το σχέδιο για να κεντηθεί πάνω στο δέρμα φτιάχτηκε πρώτα από σχεδιαστή σε γραμμικό αρχείο το οποίο στην συνεχεία περνάμε στο μηχάνημα το οποίο κ..
0,00€
Σύμφωνα με 1 κριτικές.
Με θέση για τον καπνό μαζί με το φακελάκι του και τα χαρτάκια.    Κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία πελάτη. Το σχέδιο για να κεντηθεί πάνω στο δέρμα φτιάχτηκε πρώτα από σχεδιαστή σε γραμμικό αρχείο το ο..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.
Αυτό το project περιλαμβάνει την κατασκευή δύο θηκών από δέρμα για  χειροποίητα μαχαίρια ! Το ένα με λαβή κέρατο και το άλλο με λαβή από ξύλο ελιάς . Το μαχαίρι με τη λαβή κέρατο έχει λεπτομέρειες στο σχέδιο της θήκης με την τεχνική του χειροποίητου σκαλίσματος  σε δέρμα και λόγω της κ..
0,00€
Σύμφωνα με 0 κριτικές.